Lipno

Obiekt na sprzedaż

1 880,00 m2 2 739,36 zł/m2

5 150 000 zł

oferta specjalna
Justyna Hajdziona

Doradca Klienta

Opis nieruchomości

Obiekt gastronomiczno-hotelowy z salami konferencyjnymi na działce o pow 6311m2
Posiada zjazd z drogi głównej,krajowej nr 5 Leszno-Poznan.
Duży parking z wydzielonymi miejscami dla osób niepełnosprawnych.
Hotel dysponuje 27 pokojami z łazienkami.
Poszczególne kondygnacje łączą trzy klatki schodowe, z czego jedna jest wyposażona w windę osobową.
Na parterze znajduje się sala restauracyjna, business room oraz kuchnia główna wraz z zapleczem gastronomicznym.
Na pierwszym piętrze jest sala bankietowa oraz tzw. ogród zimowy, wraz z zapleczem kuchennym                      i kuchnią pomocniczą.
Na drugim piętrze są cztery sale konferencyjne oraz zaplecze dla personelu.

Cały obiekt jest wynajęty Umowa z najemca zawarta jest na czas nieokreślony.

 OPIS OBIEKTU

Budynek zbudowany w  latach siedemdziesiątych XX wieku w technologii tradycyjnej murowanej.
Przebudowę obiektu rozpoczęto w maju 2009 roku, ukończono w marcu 2010 roku.
Podczas przebudowy obiektu, podstawowy układ konstrukcyjny nie został zmieniony, ani naruszony. Zaprojektowano jedynie adaptacje poszczególnych pomieszczeń do nowych funkcji, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami i zamierzeniami inwestycyjnymi. Wszystkie pokoje zostały wyposażone w węzeł sanitarny. Zaplecze kuchenne dostosowano do obowiązujących wymagań powierzchniowych i wysokościowych. Wygospodarowaną dodatkową powierzchnię na parterze przeznaczono na salę restauracyjną, a na piętrze na salę bankietową. Zabudowę tarasu przeprojektowano tak, że otrzymano dodatkową salę o wysokości dwóch kondygnacji, w której zastosowano zabudowę szklaną. Wejście do obiektu znajduje się od strony zachodniej, w centralnej części przeszklonego segmentu. Obiekt posiada obszerny hol wejściowy z recepcją i węzłem sanitarnym dla gości restauracji oraz z miejscami wypoczynku i elementami zieleni, która poprzez przeszklenia ścian integruje się z zielenią zewnętrzną.  Do restauracji prowadzi osobne wejście z zewnątrz. Zaplecze gastronomiczne wyposażone jest w nowoczesne i profesjonalne urządzenia i zgodnie z zasadami ergonomii.
W części gastronomicznej zamontowano dwie windy towarowe, które pracują na wszystkich trzech poziomach budynku.
Na pierwszym piętrze obiektu znajdują się szatnie personelu, oprócz tego na każdym poziomie jest osobna toaleta dla pracowników. Na parterze została wydzielona toaleta dostosowana dla osób niepełnosprawnych, wyposażona we wszystkie udogodnienia.
Obiekt jest wyposażony w instalację klimatyzacji i wentylacji, system oddymiania i sygnalizacji pożaru.
 
 ZESTAWIENIE POMIESZCZEŃ HOTELU
 
PARTER – 9 pokoi
6 pokoi 2 osobowych
1 pokój 4 osobowy
2 pokoje 1 osobowe     
 
I PIĘTRO – 9 pokoi
6 pokoi 2 osobowych 
1 pokój apartament      
2 pokoje 1 osobowe    
 
II PIĘTRO – 9 pokoi
6 pokoi 2 osobowych  
1 pokój 3 osobowy    
2 pokoje 1 osobowe   
 
 ZESTAWIENIE POMIESZCZEŃ GASTRONOMII
 
PARTER - 457,00  m2
- sala restauracyjna z ciągiem wydawczym – 218,6 m2
- business room – około 10-15 osób – 20 m2
- zaplecze kuchenne: biuro, magazyn napojów, magazyn owoców i warzyw, obróbka jaj, komora chłodnicza, magazyn art. suchych, zmywalnia, kuchnia główna
 
I PIĘTRO -  506,1 m2
- sala bankietowa z wyjściem na taras - około 140-160 miejsc – 310,4 m2
- ogród zimowy z wyjściem z sali bankietowej – 60 m2
- zaplecze kuchenne – kuchnia + zmywalnia, pomieszczenia socjalne
 
II PIĘTRO - 186,1 m2
- 3 sale konferencyjne – 53,9 m2, 41,2 m2 i 40,5 m2
- rozdzielnia kelnerska z pomieszczeniem na przerwę kawową
- zaplecze techniczne

ZAPLECZE GASTRONOMICZNE
Zaplecze gastronomii wyposażone jest w nowoczesne i profesjonalne urządzenia, zgodnie z zasadami ergonomii. Dla każdego pomieszczenia opracowana została technologia tak, aby usprawnić i ułatwić pracę personelu.
W części gastronomicznej zamontowano dwie windy towarowe – dla tzw. drogi czystej i brudnej. Windy te pracują na wszystkich trzech poziomach budynku, co znacznie ułatwia prace personelowi kuchni, gdyż minimalizuje wszelkie niebezpieczeństwa mogące nastąpić na skutek przenoszenia przez pracowników gorących bądź ciężkich naczyń. Zarówno kuchnia główna, pomocnicza i obie zmywalnie zostały zaopatrzone w okapy, które wyciągają z pomieszczeń, parę wodną, nieprzyjemne zapachy i gorące powietrze.
Do podanej ceny należy doliczyc podatek Vat.
Kupujący nie ponosi kosztów wynagrodzenia biura.

 

Nota prawna

Opis oferty zawarty na stronie internetowej sporządzany jest na podstawie oględzin nieruchomości oraz informacji uzyskanych od właściciela, może podlegać aktualizacji i nie stanowi oferty określonej w art. 66 i następnych K.C.

Szczegóły

Symbol oferty LAV-BS-344
Powierzchnia 1 880,00 m²
Rodzaj obiektu pensjonat_hotel
PLN
PLN
PLN
PLN
PLN
PLN
PLN
%
PLN
PLN
PLN

PLN

Dane:

PLN
%

Wynik:

PLN
pierwsza rata
ostatnia rata

Napisz do nas

Proszę wypełnić to pole
Proszę wypełnić to pole
Proszę wypełnić to pole
Proszę wypełnić to pole
Trwa wysyłanie...

Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb klientów. Zmiany ustawień dotyczących plików cookie można dokonać w dowolnej chwili modyfikując ustawienia przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmian ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

rozumiem